Протестите в България продължават
27.11.2018
Белият дом разкри коледната си украса (СНИМКИ)
27.11.2018

133кг метамфетамини са били задържани на ГКПП Видин

Гранична полиция докладва за нов случай на опит за пренасяне на забранени вещества през българските граници. Случаят се е разиграл на ГКПП Видин вечерта на 24 ноември.

Мъжът и жената, обвинени в трафик на наркотици, са български граждани и са се опитали да влязат на територията на страната с над 100кг забранени вещества. Наркотиците са били разпределени в спортни сакове в багажника на автомобила.
Представители на гранична полиция съобщиха, че в колата са намерени близо 30 пакета, пълни с розови и зелени таблетки, които реагират на тестовете за метамфетамин. Общото количество на таблетките е 133кг.
Двамата трафиканти са задържани веднага и е образувано досъдебно производство. Случаят ще бъде разглеждан от Окръжната прокуратура на град Видин.

Подобни случаи по българските контролно-пропускателни пунктове не липсват. По-рано през годината турски гражданин с тежкотоварен автомобил, превозващ плочки, се опита да мине границата с близо 200кг хероин в багажника. Тогава той е задържан заедно със забранените вещества благодарение на специално обучено куче, което надушило хероина.

Наказанието за подобно престъпление е между 15 и 10 години лишаване от свобода и глоба в размер на стотици хиляди левове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *