115 години от Илинденско-Преображенското въстание
20.07.2018
Мъж беше прострелян заради кучето си
24.07.2018

13 ранени и един загинал при стрелба в Торонто

В неделя около 22ч. въоръжен мъж открил стрелба в квартал в канадския град Торонто. Ранени са 13 души, в това число и малко момиче. Стрелбата дава и една жертва. За стрелеца престрелката също е имала фатален край.

Полицията на град Торонто казва, че 13 човека, които имат нужда от медицинска помощ, се намират в болница, включително 9-годишно момиче в критично състояние, а една от простреляните умира от раните си. Стрелецът използвал пистолет, а след като ранява повече от 10 души, умира при престрелка с полицията. Говорителят на канадските власти Mark Pugash казва, че е прекалено рано да се определи какъв е бил мотивът за престъплението.

Пред Telegraph той съобщава: „Разглеждаме всички възможности, не изключваме каквото и да било“.

Видео, заснето от един от свидетелите показва мъж, облечен изцяло в черно и с черна шапка, който върви бързо и произвежда три изстрела от тротоара към близкия ресторант. Свидетелите от мястото казват, че са чули около 20 изстрела и как оръжието е било презареждано няколко пъти. Една от свидетелките разказва, че докато е вечеряла със семейството си в ресторанта е чула 10-15 изстрела, които според нея прозвучали като пиратки, а после хората започнали да крещят. Тя споделя, че на клиентите е било наредено да останат в ресторанта.

Друг свидетел казва, че е чул 20-30 изстрела, докато той и брат му са слизали от колата си. Те са имали късмета да успеят да избягат без да пострадат.

Пола Флетчър, член на Градския съвет в Торонто, твърди, че атаката не е свързана с разчистване на сметки между местни банди, а е дело на човек с проблеми. Кметът на Торонто смята случилото се за повод да се преразгледа ситуацията с достъпа до оръжие в града. Според него оръжията са лесно достъпни за прекалено много хора.

Властите поемат отговорността и споделят, че не са обърнали достатъчно внимание на проблема с оръжията в страната. Те търсят причината в това, че нивата на въоръженото насилие са значително по-ниски от тези в съседната им държава САЩ.

Джон Тори, кметът на Торонто, казва: „Свикнали сме да живеем в град, където такива неща просто не се случват, но днес вече има такива случаи и това е недопустимо.

След престрелката полицията на град Торонто осигури десетки полицейски служители в допълнение към редовните, които да се погрижат за повишените нива на въоръжено насилие в града.

Българското Министерство на външните работи по-рано днес съобщи, че при престрелката не са пострадали българи.

Източник: Telegraph

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *