Олимпиадата застрашена заради финансова криза в Рио де Жанейро
20.06.2016
350 млн. лева за строителството на последния участък от проекта АМ „Струма“
20.06.2016

1,2 млрд. лева се губят при отчитане на средства по евро програми

Зинаида Златанова, вицепремиер по еврофондовете в правителството на Пламен Орешарски твърди, че се губят 1,2 млрд. лева от европейските програми. Според данните ГЕРБ отчита 99 процента усвоени средства, а Европейската комисия – 91 процента. Получава се разлика от 708 процента.

„Еврокомисарят Корина Крецу, която беше в България, каза, че усвояването за предишния програмен период е почти 91%, а заявлението на министър-председателя Бойко Борисов преди няколко дни беше, че усвояването е 99%. Получава се разлика от 7-8 % и аз се чудя как е възможно и откъде идва тази разлика. И, ако тя наистина съществува, за чия сметка ще бъде. Това в пари са около 600-700 млн. евро“, коментира пред Дарик Златанова.

Периодът за това усвояване обхваща както правителството на Орешарски, така и това на ГЕРБ, но Златанова е категорична, че когато тя е отговаряла за еврофондовете всичко е било отчетено и оповестено и че липсата на подобна сума е от следващ период. Тя допълни, че през последните години все по-рядко се дава информация за относно еврофондовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *