ЧЕЗ предупреждава: разпространяват се фалшиви имейли от името на дружеството
17.01.2019
10 причини да се прегръщаме повече
21.01.2019

12 месеца пробация за учителката, удряла с пръчка деца със специални потребности

Учителката била част от колектива на бившето Помощно училище в град Шумен, където се обучавали деца със специални образователни потребности. Тя имала повече от 30 години опит и по време на разследването отричала да е прилагала физическо насилие в работата си с децата.

Разследването по случая започва, след като директорът на тогавашното училище получава сигнал от родители, притеснени за своите деца. Ръководният състав на учебното заведение дава ход на вътрешна проверка, която установява, че физическо насилие е имало спрямо поне 5 деца при отделни случаи по време на учебните занятия.

Видеозаписите на училището показват кадри как учителката удря децата с пръчка, издърпва ушите им, скубе косата им и им удря шамари.

Директорът Мария Пенева веднага задейства процедура по уволнението на въпросната учителка и предава материалите от вътрешното разследване на отговорните институции.

Въз основа на получените доказателства учителката е осъдена на 12 месеца пробация и е дисциплинарно уволнена от образователната институция.

Днес Помощното училище е Център за специална образователна подкрепа.

Директорът на центъра отправи остра критика към поведението на бившата си колежка, като заяви, че каквото и да се е случило по време на учебните занятия, един специален педагог няма право да изпуска нервите си или да прибягва до физическо насилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *