Световната банка прогнозира трудни времена за световната икономика
09.01.2019
Нападателите от Войводиново остават в ареста, незаконните постройки се разрушават
10.01.2019

11-годишно момиче даде 53 хиляди лева на телефонни измамници

За пореден случай на телефонна измама сигнализира Областна дирекция на МВР Стара Загора. Този път измамниците са се възползвали от грешната преценка на 11-годишно момиче, което подвели с познатия сценарий за съдействие на полицията.

Сигналът постъпил в полицейското управление вчера. Бащата на детето се обърнал към служителите на реда, след като дъщеря му му разказала, че по-рано през деня с нея се свързал непознат мъж, който се представил за служител на районното управление, и поискал момичето да му съдейства за залавянето на опасни телефонни престъпници, като събере всички ценни вещи в дома на родителите си и ги остави под автомобил, намиращ се в непосредствена близост до жилището им в град Стара Загора. 11-годишното дете послушало престъпниците и последвало инструкциите им. То оставило под колата сумата от 53 хиляди лева и златни бижута.

По случая е образувано досъдебно производство, а извършителите се издирват.

Органите на реда предупреждават, че в момента схемата за съдействие на полицията е изключително популярна сред телефонните измамници и напомнят, че полицейските служители не търсят подобно съдействие от гражданите.

В случай че с Вас се свържат хора, които се представят за полицейски служители и търсят съдействие, служителите на реда съветват да се обърнете към най-близкото полицейско управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *