Два дни са необходими, за да разберем дали заразата е засегнала съседни на огнищата територии
19.07.2018
Днес отбелязваме големия православен празник Илинден
20.07.2018

Ще плащаме глоби заради самодейните миячи на стъкла по светофарите

Да, това е самата истина! Промени в текстовете на наредби предвиждат санкции за тези от нас, които са склонни да дадат някоя и друга стотинка на „усърдни чистачи“, извършващи услугите си докато чакаме да светне зелено.

Всеки шофьор, който заплати на някой, решил, че трябва да изкарва прехраната си с миене на стъкла по време на червен сигнал от светофара, ще бъде глобен от органите на реда. Това е мярка, която се предприема, за да се редуцира броя на самозваните миячи по улиците, които често се оказват предпоставка за сериозни пътно транспортни произшествия.

Шофьорите са под пълна протекция от този вид глоба, когато откажат да дадат пари на добре познатите ни „услужливи“ групи. Спазвайки това правило, постепенно този вид дейност ще се сведе до минимум, защото усилията на подобни светофарни труженици ще се обезсмисли напълно. Въпреки това, все още могат да бъдат намерени противоречиви коментари по темата. Едни намират предприетите мерки за доста логични и заслужаващи внимание, а други смятат, че все пак това е честен труд, с който някой си изкарва прехраната за деня. „Истината е някъде по средата“ – ще кажат трети, но тук възниква следващият въпрос – къде се декларират доходите на подобни лица, упражняващи тази дейност и доколко е честно, някой да ти налага услугата си, без изобщо да се нуждаеш от нея, а след това да те рекетира буквално, дори за минимална сума пари?!

Предприетите мерки, отново засягат директно само обикновения данъкоплатец, но само при условие, че не спазва минималното правило да не заплаща нещо, което нито е на мястото си, нито е длъжен да плати.

Обединяването около общата идея за една европейска столица, с наистина съвременен облик, би изключило категорично, каквито и да е съмнения, че настоящите промени в наредбата са излишни.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *