Третият пол се появи и в Австрия
02.07.2018
Иновации в градския транспорт ще се борят със замърсения въздух в София
03.07.2018

Щетите в Смолян възлизат на половин милион

Днес стана ясно, че щетите в Смолян, в който беше обявено бедствено положение на 28-ми юни, възлизат на стойност половин милион лева. Това съобщи пред радио Фокус, кметът на общината Николай Мелемов.

Припомняме, че след поройните дъждове градът и близки до него села бяха тежко засегнати. Повече от 300 000 ще бъдат нужни за изчистването на коритата на местните реки. Тези средства все още се очакват от проект на Областната Администрация.

След валежите, рисковете от свлачища в града и околностите му са все още на дневен ред. Не са маловажни и активиралите се такива, но към момента управата на града уверява, че бедстващи жители не са регистрирани.

Една от най-важните задачи за общинарите е да реализират почистването на речните корите и укрепването на дигите, за да се избегне риск от повторно излизане на реката от нейното корито.

Въпреки хладнокръвието на местната власт, жителите на Смолян не се чувстват сигурни и се притесняват от следващите дъждове, които предвижда прогнозата за времето. Свлачищата, които са надвиснали над домовете им са една сериозна заплаха, както за имуществото така и за здравето на хората.

Най-притеснени остават жителите на Чепеларе, където реката излезе извън коритото си и се оказа истинска заплаха за най-малките жители, като едва не засегна сериозно местна детска градина.

Населението се надява очакваните пари от проекта да бъдат оползотворени, както е редно, за да бъде осигурена сигурността на хората и техните домове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *