Новото руско оръжие не може да унищожено от противоракетната система на САЩ
28.12.2018
Най-популярните новогодишни обещания
02.01.2019

Шумен плаща 3,40лв/м3 за негодна за пиене вода

Годината започва с поскъпване на водата в много български градове. Това стана ясно още преди месеци, а решението на КЕВР беше съпроводено с множество протести от страна на недоволни граждани, които обявиха увеличението на цената за несправедливо и заявиха, че действията на регулатора са в ущърб на редовните платци.

Освен ВиК услугите от 1-ви януари поскъпна и синьото гориво.

Сериозна дискусия предизвика увеличението на цените в град Шумен, където от тази година хората ще плащат 3,40лв/м3 за вода. Това е и най-високата цена за ВиК услуги в страната.

Жителите на Шумен обаче възроптаха не само срещу високата цена, но и срещу качеството, което получават. Те заявиха, че водата в района не е годна за пиене. Пред медиите разгневените граждани споделиха, че от крановете им тече кална вода, която не само не е подходяща за пиене, но и поврежда чисто новите им електроуреди.

Шуменлии поискаха отговори от Комисията за енергийно и водно регулиране и ВиК Шумен. Те искат да знаят защо плащат най-скъпата вода в България, при условие че качеството ѝ не отговаря на основните изисквания.

Така едва 2 дни, след като увеличението на цената влезе в сила, тази сутрин ВиК Шумен обяви, че има готовност да намали цената на водата. Това решение обаче трябва да бъде взето от Общото събрание на дружеството Водоснабдяване и канализация – Шумен. Подобни действия са възможни благодарение на факта, че и кметът и областният управител на Шумен са се обявили против решението на енергийния регулатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *