Честваме Антоновден! Кои са поверията и кой трябва да почерпи днес
17.01.2019
12 месеца пробация за учителката, удряла с пръчка деца със специални потребности
21.01.2019

ЧЕЗ предупреждава: разпространяват се фалшиви имейли от името на дружеството

ЧЕЗ Електро България АД призова своите абонати да внимават за фалшиви имейли, които напомнят електронните фактури, изпращани от компанията, но всъщност съдържат вирусен файл, целящ да навреди на техните компютърни устройства.

Пресцентърът на дружеството напомни на потребителите, избрали да се възползват от услугата електронна фактура, че те изпращат документите за консумирана електроенергия единствено във формат с разширение .pdf. Фалшивите електронни писма обаче съдържат прикачен файл с разширение .7z, който всъщност е вредоносен софтуер.

Представителите на ЧЕЗ съветват потребителите на не обръщат внимание на връзката, съдържаща се в писмото, и да не свалят прикачения файл, а възможно най-бързо да изтрият имейла. Те също така съобщиха, че електронният архив на уеб сайта им работи нормално и всеки абонат може да разгледа своята фактура.

От пресцентъра на дружеството не пропускат да споменат, че информационния пробив не е в тяхната система и личните данни на потребителите на сайта са абсолютно защитени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *