БСП-София обяви първите 11 кандидата за районни кметове, които ще подкрепи през октомври
18.07.2019
Фандъкова се кандидатира за нов мандат на кметския пост
02.09.2019

Църквата отбелязва големия християнски празник Успение Богородично

На днешната дата църквата отбелязва един от най-големите православни празници Успение Благородично. Днес ревностните християни почитат паметта на покровителката на майките и семейството – Света Богородица.

Според поверията на този ден не трябва да се работи, а дъждовното време носи плодородна година. Смята се, че точно днес Богородица чува молитвите на бездетните майки и им помага да заченат.

Легендата гласи, че на 15 август 64-годишната Богородица напуска земния си живот и се отправя при сина си в небесното царство. Празникът е известен с народното си наименование Голяма Богородица. Той е най-големият християнски празник през лятото, който се отбелязва с тържествени литургии в църковните храмове.

На този ден много жени с репродуктивни проблеми избират да посетят църквата Успение Богородично в с. Арбанаси, където се намира чудотворната икона на Света Богородица.

Освен това на тази дата празнуват много българи, които носят имената: Мария, Мара, Марин, Марина, Мариян, Марияна, Мира, Мариета, Мариела, Марио, Преслава, Преслав и др.

Снимка: в. Труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *