Хранителните алергии при малките деца често могат да бъдат предотвратени. Грижата за това имат родителите и най-вече майките, защото с някои практики значително може да се намали риска от възникване на хранителна алергия в детска възраст, както и за в бъдеще.
Млякото, яйцата, рибата, ядките, ракообразните и морските дарове са сред най-честите алергени. Много хора имат някоя от тези хранителни алергии. Изследователите не са напълно сигурни защо се появяват и какви са причините за нарастването на случаите на хранителни алергии.
Въпреки това те могат да бъдат редуцирани или поне рискът от тях да се сведе до минимум.
Поддържайте здравословна диета по време на бременност
Ако все още не сте родили детето си, трябва да знаете, че здравословната хранителна диета е от огромно значение.
Яденето на изкуствени и обогатени храни крие риск от задръстване на плода с вредни химикали, намиращи се в готовите пакетирани храни.
За разлика от тях, балансираната диета, която включва важни хранителни елементи, допринася за намаляване риска от хранителни алергии при детето.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg