Донбас: Евакуация
21.02.2022
Русия нападна Украйна
24.02.2022

За ферибота „Юрофери Олимпия“

В петък, в района на гръцкия остров Корфу, се запали ферибота „Юрофери Олимпия“, който плава по линията Гърция – Италия.

Според информация на телевизия „Скай“, пожарът във вътрешността на кораба вече е потушен и има само пушек. Корабът е изтеглен северно от остров Корфу, където ще продължи операцията по издирване на пътниците, които се водят в неизвестност, и продължава да бъде обливан с вода, за да се охлади корпусът. 

Десет са пътниците в неизвестност, сред които и българи. През първия ден бяха спасени двама пътници, блокирани в гаражна клетка. Единият от тях е българин. Според информация в гръцките медии, след като първоначално се е наложило да бъде интубиран, здравословното му състояние се подобрява. В неделя беше изведен още един пътник и беше открито овъгленото тяло на гръцки шофьор.  

За изтегляне на кораба ще се необходими 30 часа, тъй като трябва да се спазва голямо отстояние от влекача и да се поддържа ниска скорост. Когато плавателният съд пристигне до Астакос, спасителната операция ще бъде подновена.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *