Ромски деца грабят храна от гробовете на Архангелова задушница (ВИДЕО)
05.11.2018
Повече от 20 коня са били простреляни в Правец и Ботевград
06.11.2018

Фалшиви имейли от НАП събират лични данни

От Националната агенция по приходите съобщават, че от тяхно име са били разпространени имейли, съдържащи подвеждаща информация, които целят събирането на лични данни на потребителите в мрежата.

Фалшивите електронни писма имат за цел да получат информация за потребителски профили, пароли, банкови сметки и друга важна информация. Текстът на измамните имейли е един и същ и цели да убеди потребителите, че имат право на възстановяване на определена сума от Агенцията по приходите, но за да я получат трябва да последват посочения линк и да попълнят онлайн формуляр с личната си информация.

Текстът на съобщението, което онлайн измамниците използват, е следният:

„We are glad to inform you that you were entitled to a refund of 499 BGN.

Please fill out the form on our website to get your payment.

Important! Ensure that the bank account on page 2 of the bulletin (template 2001) that you have declared that you want to receive the overpayment is correctly filled in.“

Това не е първият опит на онлайн измамниците да подлъжат българските потребители в Интернет пространството от името на Националната агенция по приходите. В края на миналата година отново беше разпространена информация за потенциално опасни електронни съобщения с подател НАП, съдържащи прикачен архив с вредоносен софтуер.

Източник: Национална агенция по приходите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *