Първата ваксина срещу Ковид-19 остава под съмнение
13.08.2020
Премиерът предлага свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията
14.08.2020

Учебна година 2020/2021 ще започне присъствено

Министерството на образованието е потвърдило пред NOVA телевизия, че новата учебна година ще започне присъствено.

Учебната година ще започне на 15 септември присъствено, като преди това всяко училище трябва да вземе необходимите мерки за защита от Ковид-19.

Училищата са се подготвили за започването на учебната година – набавено е нужното количество дезинфектант, както и все още се определят правилата за всяко училище.

Мерките за безопасност ще започват още от входа на училището. Учениците ще минават през филтър, а тези, които са видимо болни и не се чувстват добре ще бъдат връщани. Също така , ако ученик се окаже заразен, само неговият клас ще бъде под карантина.

Друга мярка е задължителното носене на маски в общите коридори на училището. Също така и комуникацията на учениците само с техния клас и избягването на смесване на класове в общи помещение.

Друга необходима мярка е поставянето на условни коридори за преминаване на учителите и учениците, както и задължителният спорт навън.

Въпреки, че учебната година ще започне присъствено, продължава да се работи и да се развива онлайн обучението. Това е вариантът при евентуална карантина на даден ученик. Ако има ученик, който е болен и не може да отиде на училище, той може да се присъеди в клас чрез виртуална стая.

Това е информацията относно старта на учебната година до момента. Остава под въпрос какво ще се случи, ако цяло семейство трябва да бъде под карантина, заради болен ученик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *