Украйна и Русия: Гледните точки на двете страни в цитати
04.03.2022
САЩ и Русия: Икономическа война
09.03.2022

Украйна и Русия: Трети кръг от преговори


ДПА предаде, че днес се очаква украински и руски представители да се срещнат за трети кръг от мирни преговори. Час и място на срещата все още не са оповестени.

Предишният път двете делегации се събраха в района на западната беларуска Брестка област за два кръга разговори. Тогава те се споразумяха за отваряне на хуманитарни коридори за евакуацията на цивилното население на обсадените от руски войски украински градове Мариупол и Волноваха. Вчера обаче опитът за евакуация от Мариупол бе осуетен, като двете страни си размениха обвинения в неспазване на примирието.

Очакваният трети кръг от разговорите за мир беше предшестван тази сутрин от предупреждение на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, че руските войски се готвят да щурмуват Киев с цел да го превземат до няколко дни.

Давид Арахамия, ръководител на украинската делегация на преговорите за мир, каза пред „Фокс нюз“, че основните искания на Русия за спиране на огъня са съвсем неприемливи. Сред претенциите на Москва са признаване на Крим като част от Русия и признаване на „народните републики“ със столици Луганск и Донецк за независими държави, отбелязва ДПА. 

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *