Опозицията поиска незабавната оставка на Валери Симеонов
19.10.2018
Протестиращите майки на деца с увреждания с нов мащабен протест: Искат оставката на Симеонов
22.10.2018

Убиецът на Виктория Маринова сам пожела да остане в ареста

Днес Северин Красимиров, който беше обвинен за убийството на 30-годишната Виктория Маринова, се изправи пред Окръжния съд в Русе. На заседанието беше решено Красимиров да остане в ареста на основание, че според прокуратурата задържаният има възможност да избяга и да се укрие в чужбина.

Обсъждането приключи бързо, тъй като обвиняемият сам пожелал да бъде оставен под полицейско наблюдение, преди всичко от съображения за собствената си сигурност.

Северин разказа пред журналисти какво си спомня от деня на бруталното убийство. Според него той и журналистката от Русе се спречкали и си отправили няколко реплики, той ѝ ударил шамар, а тя паднала на земята. Обвиненият призна, че преди фаталната среща на крайбрежната алея в Русе, той злоупотребил с алкохол и наркотици и не помни много от случилото се – нито какви реплики са прозвучали между тях, нито как е продължила разпрата, нито дали е изнасилил младата репортерка. Според разпространената информация обаче той е посочил мястото, където е заровил телефона на Виктория, което пък служи на прокуратурата за ново доказателство в тяхното обвинение.

Разследващите органи заявиха, че Красимиров изглеждал видимо разстроен по време на разпитите и по време на съдебното заседание. Той признал вината си и заявил, че е готов да понесе отговорността за действията си, дори да бъде осъден на доживотно лишаване от свобода. Въпреки самопризнанията, в интервюто си за медиите Северин каза, че самият той не може да повярва, че е извършил престъплението, в което е обвинен.

На въпросите на журналисти, дали страда от психично разстройство и приема ли някакви лекарства, както по-рано сподели неговата майка, той отговори, че пие лекарства, но не знае за какво са.

Според полицията няма място за съмнение, че Северин Красимиров е убиецът на репортерката от Русе Виктория Маринова. Те напомнят, че показанията на обвиняемия само допълват тезата на прокуратурата, след като на местопрестъплението бяха намерени отпечатъци и ДНК материал.

Снимка: Нова ТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *