Pokemon Go достигна 100 милиона даунлоуда
04.08.2016
Редица квартали в София остават днес без вода
04.08.2016

Турските индустриалци се обявиха в подкрепа на демокрацията в страната

Дружеството на турските индустриалци и предприемачи /ТЮСИАД/ – член на BUSINESSEUROPE, разпространи позиция в защита на демократичния и конституционен ред в Република Турция.

Редица турските предприемачи коментират, че днес турската икономика е 18-ата по големина икономика в света, напълно интегрирана с глобалните пазари. Отвъд Европа, Турция е незаменим член на трансатлантическата общност, икономически, политически и институционално. Въпреки световната икономическа криза и големия геополитическия риск, турската икономика е пример за устойчивост. Турция прие 3 милиона бежанци и, макар с бавни темпове, икономическият растеж е сравнително висок и стабилен. Фискалната дисциплина и силата на банковия сектор са били, и ще продължи да бъдат основните елементи на икономическата стабилност на нашата страна. Правилата, институциите и пазарната икономика ще продължат да бъдат основните стълбове на конкурентната турската икономика.

Турция ясно доказа своя национален ангажимент към демокрацията. Предприемачите са уверени, че страната ще продължи да демонстрира устойчивостта на своята демокрация и ангажимента си към принципите на правовата държава. TUSIAD е и ще продължи да бъде сериозен поддръжник на тези универсални принципи и цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.