МС прие промени в Търговския закон
09.06.2016
Световна верига ще строи хотел в София на мястото на ”Сердика”
10.06.2016

Турция съживява туризма по необичаен начин

Туризмът по егейското крайбрежие ще бъде подпомаган по доста необичаен начин. Турските власти потопиха цял самолет „Еърбъз“ А300, като идеята е той да се превърне в атракция за водолазите и да привлича повече любители на гмуркането в региона. Самолетът е на 36 години и е купен от община Айдън за сумата от 270 00 турски лири (93 000 долара). По този начин южнат ани съседка се опитва да намери нови начини за съживяване на своята туристическа индустрия, която се очаква да понесе значителен удар заради терористичните нападения в страната и отлива на руски туристи от летните курорти.

Самолетът е с размах на крилата от 44 метра и беше поставен праз уикенда на дъното на морето край известния туристически курорт Кушадасъ в провинция Айдън, пише турският в. „Хюриет“, цитиран от БГНЕС.

Самолетът ще служи като риф и ще привлича различни представители на флората и фауната. “Нашата цел е да направим Кушадасъ център за подводен туризъм“, заяви кмета на Айдън Йозлем Черчиоглу. Досега три други по-малки самолета бяха потопени край бреговете на различни турски курорти през последните години с надеждата, че по този начин ще се стимулира туризма в страната. За първи път обаче Турция решава да постави на дъното на морето толкова голям самолет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *