Мондиал 2018 стартира с реч на президента Владимир Путин и убедителна победа за домакините
15.06.2018
Двама софиянци се проявиха с грабежи по морето
20.06.2018

Три жертви и множество ранени след мощно земетресение в Япония

Мощен трус взе три жертви в Япония, други 200 са ранени. Земетресението е регистрирано в Префектура Осака, със сила 6,1 по скалата на Рихтер.

Трусът е засегнал част от електричеството и обществения транспорт, но все още се анализират щетите и тяхната материална стойност. Технологично развитата държава е известна като земетръсна зона. За нещастие, настоящият случай отне животите на трима души, а ранените са внушителен брой. Към момента, учените не намират риск от цунами и по-сериозни трусове на този етап, което може да накара японските жители да спят спокойно, съобщи японската агенция Киодо

Въпросът е как едно подобно бедствие се преодолява в различните държави и кога ще се вземе пример от страни, които реагират адекватно в тези ситуации. Не можем да оспорим факта, че природата и нейната непредвидимост са изключително силни и най-честата реплика по темата е „Да не дава Бог!“. Колко сигурни се чувстваме и каква подкрепа можем да очакваме от държавата ни, това ще оставим за размисъл на вас, нашите читатели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *