Новородено почина при раждане в сливенската болница
12.12.2018
Онлайн калкулатор изчислява данъците върху столичните автомобили
13.12.2018

Тихият ангел: документален филм разказва за живота и делото на Дядо Добри

Документален филм за Дядо Добри ще разказва историята на живота и делото на „светеца от Байлово“.

Продукцията е резултат от съвместната работа на България, Германия и САЩ и ще даде цялостна картина за живота на Добри Добрев, който се прочу в страната ни и по света като най-големия дарител на храма „Св. Александър Невски“ и като човека отдал цялото си време и всичките си средства за различни благотворителни каузи.

Филантропът е наричан още „Светецът от Байлово“ и е роден през 1914г. Той почина през февруари тази година, но остана в съзнанието на българите като най-щедрият и чист човек, готов да помогне на всеки в нужда.

Филмът няма да бъде просто история, разказана от трето лице. Той ще представи на зрителите, както отношението към Дядо Добри от страна на хората, които са имали щастието да се докоснат до неговата личност, така и кадри с разговори със самия филантроп.

Дядо Добри е роден в село Байлово, което се намира в покрайнините на столицата. Старецът неведнъж казва, че не помни много от детството си. Баща му загива по време на Първата световна война, а през Втората световна, по време на бомбардировките върху София, той получава сериозно увреждане на слуха.

Той посвещава живота си на това да събира и дарява пари на различни благотворителни организации, сиропиталища, църкви и манастири. В същото време живее повече от скромно в пристройка към църквата в Байлово.

Всеки ден той пътува до София с автобус или пеша, за да събира пари пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, които след това дарява за реконструкцията на различни църкви в страната.

Премиерата на филма ще се състои на 18 декември.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *