Янев настоя: Областните управители да гарантират честни избори
01.06.2021
ББР към Кирил Петков: Информацията за кредитните досиета е готова, но няма да ви я дадем!
02.06.2021

Татяна Дончева: Пламен Тончев няма място в ДАНС

След като бе отстранен шефът на ДАНС – Димитър Георгиев и бе назначено ново лице, проблемите около служебното правителство продължават да се задълбочават. Въпреки че ДАНС не се ръковиди вече от г-н Георгиев, на негово място застана човек, който се оказа не толкова симпатичен за някои политически лица.

Събитията свързани с назначаването на Пламен Тончев като шеф на ДАНС и неговата биография са едни от основните теми в българския политически живот.

Пламен Тончев е избран като шеф на ДАНС от служебното правителство, а указът за неговото назначаване е подписан от президента. За новия шеф на ДАНС няма много информация в интернет. Едно от малкото неща, които се знаят за него в онлайн пространството, е че 11 години е ръководил териториалната дирекция на ДАНС във Враца, а после е преместен в Кюстендил. По този повод изникват и някои остри коментари.

В свое изказване пред  БНТ Татяна Дончева – представител на партия Изправи се! Мутри вън!, сподели, че според нея този човек няма място в ДАНС и е по-подходящ за шеф на РПУ Асеновград.

Думите на Дончева бяха остри, но според нея скандалът с подслушването на политически лица е свързан не с определено разследване, а по-скоро със събиране на клюки. Според Дончева трябва да се започне проверка на подслушвателите и според нея МВР много добре знае кои са те.

Според думите на Дончева, действията на служебния кабинет  показват воля за разграждане на установения модел.

Назначаването на Тончев като шеф на ДАНС е само част от размириците след избирането на служебно правителство от Радев. Според представителя на Изправи се! Мутри вън! това е четвъртото съмнително назначаване от страна на президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *