Австрия предлага субсидии при покупка на електромобил
18.03.2019
Ново изследване класира най-скъпите градове по света
19.03.2019

Таксиметровите шофьори в столицата се обединиха срещу руската версия на Uber

Максим е фирма, която предлага нов тип таксиметрови услуги, напомнящи тези на световноизвестната компания Uber, която беше забранена от българска Комисия за защита на конкуренцията и Върховния апелативен съд.

Услугите на Максим ЕООД са привлекателни за потребителите с това, че са лесно достъпни – клиентите могат да поръчат такси по телефона, чрез мобилното им приложение и в Интернет, а тарифите са утвърдени. Още преди да направи поръчка, потребителят вижда цената на услугата. Това означава, че цената не се променя в зависимост от това, откъде ще избере да мине шофьорът, дали по пътя има задръствания или други странични фактори.

Представителите на няколко големи таксиметрови компании в столицата обаче възроптаха срещу разрастването на компанията.

Според тях превозите, извършвани от Максим ЕООД, са напълно нерегламентирани, тъй като някои от колите не са обозначени със задължителния според българското законодателство жълт цвят, а шофьорите нямат разрешителни за извършване на таксиметров превоз на пътници.

Самата компания признава, че благодарение на тяхната платформа, всеки шофьор може да осъществява превози. Необходим е само личен автомобил в отлично техническо състояние, мобилно приложение, с което всеки може да се сдобие напълно безплатно и валидна шофьорска книжка.

Компанията Максим вече е добре позната в София, Варна и Пловдив.

Протестиращите таксиметрови компании споделят, че нерегламентираните превози вече са превзели една четвърт от пазара. Те искат Максим да последва съдбата на Uber и да бъде забранен в сегашната си форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *