5 опасни симптома на грипа, изискващи спешна лекарска намеса
23.01.2019
Масовите протести срещу Мадуро взеха 16 жертви
24.01.2019

Съдят 35-годишната жена, нападнала фелдшер на Спешна помощ

Прокуратурата повдигна обвинения на жената, нападнала служител на Центъра за спешна помощ в град Горна Оряховица. Максималното наказание за подобно провинение е лишаване от свобода за срок от 3 години.

35-годишната нападателка обаче няма криминални проявления в миналото , което означава, че съдът вероятно ще наложи глоба в размер между 1000 и 3000 лева.

До намесата на съда се стигна, след като в нощта на 20-ти срещу 21-ви януари агресивната жена потърсила медицинска помощ от центъра в Горна Оряховица, тъй като детето ѝ вдигнало опасно висока температура, но по време на прегледа майката започнала да крещи и ударила фелдшерката, която извършвала прегледа, по лицето.

Медицински служители от Горна Оряховица подкрепиха пострадалата си колежка и заплашиха с колективна оставка, ако не им бъде осигурена защита при изпълнението на задълженията им.

Обвинението на прокуратурата е за нанасяне на лека телесна повреда на медик при изпълнение на службата му. Образувано е бързо производство, което съвсем скоро ще бъде внесено в Горнооряховския районен съд.

Едва ден след инцидента в Горна Оряховица, подобна ситуация имаше и в град Велико Търново. Там семейството на жена, нуждаеща се от спешна медицинска помощ, нападнали лекарския екип, в лечебното заведение. Жената починала, а атаките срещу медиците станали още по-ожесточени. На мястото се появили полицейски служители, които извели насила агресорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *