Отнеха новороденото бебе на самотна майка от малко родопско село
10.01.2019
Нов трик на млекопреработвателите: кашкавал с картофено нишесте
11.01.2019

Съдят Мегз за застрахователна измама

Известната българска дизайнерка Миглена Каканашева е разследвана за застрахователна измама от големи мащаби. Тя е била обвинена от съда и е заплатила 10 000 лева парична гаранция.

Повод за разследването на прокуратурата става заявлението, подадено от дизайнерката в районното полицейско управление, в което се твърди, че нейният лизингов автомобил бил откраднат. Каканашева спряла да внася вноски по лизинга веднага, след като подала жалбата. Сигналът е подаден през октомври.

Пловдивският съд започва да издирва откраднатия автомобил и търси извършителите на престъплението, но бързо случаят предизвиква съмнения и става ясно, че органите на реда разследват застрахователна измама.
В началото на месеца служителите на полицията намират части от „откраднатия“ автомобил при близки на Румен Рончев – бизнесмен със съмнителна репутация, който е в близки отношения с Миглена Каканашева.

Обвиняеми по делото в съда са Рончев, младата дизайнерка и нейният братовчед Антон Лесов, който обявява автомобила за издирване.

В ареста обаче остава единствено Рончев, който заяви пред медиите, че е потърпевш от измамите на Мегз. Неговата съпруга пък разказа, че 28-годишната Каканашева не е приятелка на съпруга ѝ, а се опитва да превземе семейния им бизнес.

Миглена Каканашева е освободена срещу гаранция, на братовчед ѝ е наложена мярка за неотклонение – подписка, а Румен Рончев остава за постоянно в ареста, тъй като според Пловдивският съд има вероятност той да се укрие и да извърши ново престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *