Български паспорт ли позволи на Груевски да избяга от Македония?
15.11.2018
Близо 300млн евро инвестиции в БДЖ през 2019г.
15.11.2018

Съдът реши: няма виновни за смъртта на две млади жени в центъра на София

Днес стана ясно решението на съда по отношение на завеждането под наказателна отговорност на обвиняемите за смъртта на две жени през 2006г., които са загубили живота си, след като върху техния автомобил се срутва сграда в центъра на София.

Сградата убиец отнема живота на 24-годишната Петрина и 26-годишната Деница, докато те пътуват по ул. Алабин. Обвиняеми по делото са собственикът на сградата, инженерът, отговорен за изпълнението на ремонтните дейности, управителят на архитектурната фирма, поела ангажимента по проекта и един от строителите.

Делото влиза за разглеждане в съда през 2016г., 10 години след смъртта на двете млади жени през септември 2006г. Техническите експертизи, последвали инцидента, показват, че срутването е било резултат от немарливо отношение от страна на проектанти и строители, довело до съществени конструктивни несъвършенства. Прокуратурата повдига обвинения в причиняване на смърт по непредпазливост.

Днес, 12 години по-късно обвиняемите са оправдани от съда и виновни за инцидента, както се оказва, няма.

Това решение на съда обаче не е окончателно и може да бъде оспорвано. Прокурорът, назначен по делото, твърдо заяви, че няма да се задоволи с тази присъда и ще я обжалва пред Апелативния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *