Диабетиците вече имат сериозна подкрепа – Диабетни Грижи гр. Бургас
26.03.2018
Скандалът с Facebook даде своите първи отражения. Ще се отрази ли и на нас?!
28.03.2018

Съвременната епидемия на Лекомислието – защо значителна част млади хора, позволяват доброволна гавра с личността им

Един вечен проблем – конфликтът на поколенията, не спира да расте в годините. С времето, начинът, по който всяка една проява се разпространява, е различен. Ако през 80-те години на миналия век, социалната мрежа е била по-любопитната от нужното – Леля Гинче – комшийката, която е разбрала че си се прибрала на вили и могили с поредното момче, сега информацията тече отвсякъде, че и често е подкрепена с неоспорим снимков материал, а защо не и някой видеоклип, изтипосваш съкровен интимен момент в някоя социална мрежа. Тук, докато видяното от Леля Гинче си е оставало в нейните очи и максимум постигне едно събуждане, яростта на тийнейджърското родителско тяло, съвременното заливане с информация за всяка чужда грешка, през изминалата нощ, постига неимоверни резултати.

Един тъжен поглед върху масовата трагедия, която ни залива…

Как изглежда накратко една картинка от нощните заведения. Влизаш в клуба, „пипнал си се“, даже си си купил пура – 20лв. е, ама пък изглеждаш тежък. Вдигаш ръце пред охраната и се надяваш да не е от новите момчета, които се стараят повече в търсенето, за да не ти намери евтиното прахче, защото после ще се наложи да купуваш от него, а така ще влезеш в непредвиден преразход. Мина през охраната – избърши капчиците от челото. Насочваш се към хостесата, която те пита колко човека сте, а ти се обръщаш тежко, гледайки двамата си приятели и й казваш – маса за 10. Настаняваш се в средата – брей, големец ще да си. Оставяш пурата на масата, ама още не я палиш, не защото пушенето е забранено, а защото клубът не се е напълнил – кой ще те види, че пушиш пура! Изчакваш – няма да гори за лудо, я! Ето я, идва. Опънала екстеншъни, лъщящи на светлините в бара – не са от естествени коси, чиста синтетика, мацката все още не е събрала достатъчно кеш, но и това ще стане тя е амбициозна. Веднага я фокусираш – жената мечта! Къса пола, деколте до пъпа – песен! Така като я гледаш, няма да излезе скъпо, а тя така като те гледа имаш пура, типична за страшен мафиот – явно си много сериозен. Колкото тя е под твоя прицел, толкова и ти – въпросът е кой ще поддаде пръв. Пречупваш се, поръчваш на сервитьорката, да занесе на желаното момиче, от напитката, която пие (знаеш, че не си е поръчала нещо скъпо). След като получи питието си, момичето ти се върти разсеяно, сякаш не знае, че е от теб, а ти я търсиш с поглед за да и направиш жест за наздравица. До този момент прекрасно – получи усмивка. Отиваш при нея и й казваш, че е най-забележителната в цялата дискотека, леко се изчервява и това е повод да продължиш. Защо да седи с приятелката си на бара, когато твоето сепаре е предвидено за 10 човека – каниш ги да се преместят в твоята компания, а тя се съгласява, но малко плахо – трябва да изглежда тежка. Всички тези скрупули падат, когато изпие още едно голямо и пристъпиш към поканата за една линия, защо иначе толкова пазеше този „ценен“ ресурс. Тя е във вихъра си, хваща ръката ти и след малко сте в тоалетната, която е пропила гадната миризма на пошлост и лекомислие. Чертаеш и даваш първо на нея, нали си кавалер. Слабото й телце се нуждае от малко, за да я замае. Триумфирай, след малко задръжките й ще паднат тотално и ще е твоя…

Стоп! Май, всички си представиха продължението, не е необходимо да се стига до края вербално, за да си дадем сметка за настоящата ситуация. Не разбирайте погрешно – никой не е казал, че ако умеете да се забавлявате и излизате вечер, трябва да се познаете в сюжета, но съгласете се, че това е масата и трябва да се работи върху този проблем.

Защо?!

Обществото – това сме ние и всички сме отговорни, както за неговите постижения, така и за неговите неудачи. Лекомислените постъпки, могат да бъдат в следствие от много фактори – разочарования, депресии, възрастови особености или просто начин на живот и липса на всякакви ценности. Проблемът е, че масово тези действия, рефлектират върху бъдещето на младите, особено в днешни дни, когато нищо не остава скрито, а нека да споменем, че е и почти невъзможно да се изтрие от спомените на хората, най-вече, когато е попаднало като новина, клип, снимка или каквото още се сетите, в интернет. Обидата и злепоставянето, посредством собствена грешка, могат да се отразят на личния и социален живот негативно. Подмятания и обидни предложения, ще са само светла част от ежедневието на пострадалия, а какво остава за близките му… Позор, обвинения и горчивина, които нито един хакер не може да заличи.

Апелът към младата част на нацията ни е, да се забавляват, да не спират да се забавляват дори, но да си дават сметка за евентуалните щети. Кому е нужно да се наливаш до припадък и да ставаш обект на гавра с личността ти, с тялото ти, с доверието и гордостта ти?! Живей младостта си пълноценно и със спомени, но не позволявай те да са обществено достояние. Не давай храна за разговори на хора, които не са по-хрисими от теб, но умело крият историята си. Забавлявай се максимално, но с акъл.

Кой е казал, че наркотиците са модерни?! Не са! Докажете, че сте различни, стереотипът, отдавна не се цени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *