Над 15 хиляди души ще могат да се възползват от патронажна грижа
09.05.2019
Нов протест на медицински служители в столицата
10.05.2019

СУ „Иван Вазов“ гр. Мездра подготвя своя ученичка за участие в международния песенен конкурс Детска Школовизия 2019

СУ „Иван Вазов“ гр. Мездра ще участва в международния песенен конкурс „Детска Школовизия 2019“. Конкурсът е подобен на добре познатата ни Детска Евровизия, но се различава с това, че надпреварата е между избрани таланти от училищни институции.

Мездренското СУ „Иван Вазов“ ще бъде представяно с участието на позната за публиката малка звезда – Елизабет Виталиева. Малката Бети изпъква с певческите си умения, но също така често сама пише текстовете на песните, които изпълнява. В традиция се превърна, Елизабет Виталиева да отбелязва големи български и християнски празници с нова песен.

Песента, с която малката певица желае да представя, не само училището си, но и страната ни, е авторска и се нарича „Дете на България“, по музика и текст на талантливата Олга Върбанова и аранжимент на големия китарист на „Суперекспрес“ – Галин Маринов. Клипът към песента, е заснет на паметника Шипка и църквата ,,Рождество Христово“.

Песента отправя апел към всички българи – да живеят и градят семейства в родината си, за да израстват щастливи и сплотени идни поколения.

„Дете на България“ излезе днес и клипът й вече може да бъде гледан в YouTube. Състезанието е между 37 страни, а гласуването ще се проведе от 13-ти до 16-ти май, като никоя от държавите не може да гласува за своя представител. Победителят ще бъде обявен на 17-ти май.

Екипът на Новините днес пожелава успех на СУ „Иван Вазов“ гр. Мездра и безценното бисерче Елизабет Виталиева!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *