Джендър билбордове заляха големите градове в страната
14.12.2018
Млад мъж уби 70-годишна жена, намушка друга и рани дете в жк. Христо Ботев
14.12.2018

Стрелецът от Страсбург е бил убит

Френската полиция е застреляла мъжа, открил стрелба по Коледния базар в Страсбург във вторник, каза министъра на вътрешните работи.

Екип на полицията е открил лицето, отговорно за смъртта на трима души. Мъжът започнал да стреля по полицейските служители в опит да се измъкне за втори път, но органите на реда го простреляли, вследствие на което той починал.

Стрелецът през цялото време се е намирал в Страсбург. Той е извършвал престъпления и преди и се е явявал не само пред френски, но и пред немски съд. Мъжът се обърнал към радикалния ислям, докато излежавал присъда си в затвора.

Министърът на вътрешните работи на Франция съобщи, че трима полицейски служители са забелязали мъж, отговарящ на описанието на стрелеца око 21ч. местно време. Те се опитали да го спрат, а той се обърнал и открил стрелба. Те също стреляли и „ликвидирали“ нападателя.

През последните дни стотици служители на органите на реда претърсваха улиците на Страсбург в опит да открият опасния терорист. Миналият четвъртък се състоя мащабна акция по издирването му в един от кварталите на града, където разследващите смятаха, че стрелецът се укрива. Резултатът обаче беше нулев.

Междувременно полицията задържа петима души във връзка с атаката – родителите и братята на заподозрения.

Кметът на Страсбург сподели, че се надява ликвидирането на опасния престъпник да успокои местните жители.

Снимка: BBC

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *