Десетки сигнали за проблеми със системата за е-винетки постъпиха в АПИ
04.01.2019
Ивановден е! Повече от 300 000 българи празнуват имен ден
07.01.2019

Стотици българи протестират в Кьолн

800 българи са се вдигнали на протест в град Кьолн, заради смъртта на 4-годишно дете от български произход. Смъртта на момиченцето се разследва от немските власти, тъй като са се появили подозрения, че до трагичния случай се е стигнало след лекарска грешка.

Момичето е било родено преждевременно и често е боледувало, но никога е минавало пълни изследвания, които да дадат подробна информация за цялостното състояние на детето.

4-годишната Селин се разболяла през декември: имала силна кашлица и висока температура. Родителите ѝ я завели при личния ѝ лекар, но предписаното от него лечение не дало резултат. Броени дни преди Коледа момиченцето вдигнало много висока температура и семейството му го отвело в центъра за спешна медицинска помощ. Лекарите предписали на детето да пие нурофен и да приема голямо количество вода, но след големия християнски празник състоянието ѝ рязко се влошава, а лекарският екип препоръчва спешна белодробна операция.

Те диагностицират 4-годишната Селин с тежка белодробна инфекция и я изпращат в друга болница, въпреки че състоянието ѝ вече е определено като критично. Опечалените родители обаче споделят, че при пристигането им в болничното заведение, където е трябвало да бъде извършена операцията, Селин вече не е можело да бъде спасена.

Бащата на починалото момиченце разказва, че немската медицинска система не предлага необходимата грижа за деца с белодробни проблеми. Той и семейството му са здравно осигурени и смятат да съдят болничното заведение и лекарския екип, отговорни за смъртта на дъщеря им.

Към тяхната кауза се присъединиха стотици българи, живеещи в град Кьолн. Те планират нов протест, който да се проведе след аутопсията на Селин, имаща за цел да уточни причината за смъртта ѝ.

Снимка: bTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *