Избори 2021: Поставените под карантина ще могат да гласуват!
24.03.2021
Времето: Драстично затопляне в края на март
26.03.2021

Столична община: Ремонти и реконструкции на училища и детски градини

Един от най-основните проблеми в Столична община е липсата на достатъчно места в детските градини и кварталните училища. От години насам родители се противопоставят на столичното управление, за да бъде решен проблемът.

Напредък има – в момента се извършва реконструкция на детските градини в районите Триадица, Витоша, Лозенец, Кремиковци, Овча Купел, Изгрев, Люлин, Подуяне, Възраждане и Студентски град. Благодарение на рекоструирането на детските градини, ще бъдат осигурени нови места за децата на София. По този начин ще започне разрешаването на проблема с липсата на места в детските градини.

За момента се строи нова сграда към детска градина в Подуяне, в която ще успеят да влязат нови 4 групи деца. В двора на детската градина ще се обособят 4 нови детски площадки, за всяка нова група, и ще се ремонтират изцяло площадките на съществуващите 6 групи в старата сграда.

В същия район се работи и по друга детска градина, която трябва да се разшири и да се направи място за още 2 групи деца.

Най-новата добра новина е, че развитието в тази посока продължава. Столична община е спечелила проект по „Региони в растеж“. Благодарение на финансиране от проекта ще бъдат ремонтирани и обновени 3 столични училища – 48. ОУ „Йосиф Ковачев” в район „Сердика“, 28. СУ „Алеко Константинов“ в „Красна поляна“ и I. СУ „Пенчо Славейков“ в „Оборище“.

Училищата ще бъдат обновени и модернизирани. Учениците ще учат в модерна и нова среда, ще получат нови чинове, столове, дъски, шкафове. Кухните и физкултурните салони също ще бъдат модернизирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *