Търговската война между САЩ и Китай продължава
11.07.2018
Шахматистите срещу петлите ще гледаме на финала в неделя
12.07.2018

Столичанин уби собствения си баща

Криминалните хроники попълни днешната новина за извършено убийство в София. Агенция Фокус съобщава, че престъплението се е случило вчера следобед в столицата.

Каква всъщност е историята?

Ако си мислете, че това е поредната мафиотска проява или опит за покушение на мастит бизнесмен, попречил на нечия печалба, грешите. Убийството е резултат от тежки семейни отношения, с каквито ежедневно са принудени да се сблъскват много българи, в чиито семейства се раждат деца с проблеми.

На 10 юли следобед в столично полицейско управление се появява жена, която твърди, че е нападната в дома си от собствения си син. Тя е разтревожена, че докато тя е успяла да стигне до полицията, нейният съпруг още се намира в опасност, тъй като въпреки че тя имала възможността да напусне жилището, побоят над мъжа ѝ продължил.

Полицаите се отзовават мигновено, когато пристигат на посочения адрес, не се поколебават веднага да нахлуят вътре. Там заварват сина на въпросната гражданка, който в същия този момент държи два ножа, с помощта на които, както по-късно става ясно, вероятно е отнел живота на собствения си баща.

Нататък историята е ясна: извиканият лекарски екип установява смъртта на софиянеца, а убиецът му е принудително отведен в клиника за психично здраве.

Докато прокуратурата образува досъдебно производство, няма как да не се замислим колко още подобни случаи са нужни, за да бъдат взети нужните мерки да се осигури адекватна грижа на хората с психиатрични проблеми и докога те ще бъдат оставяни на грижите на своите семейства, които нямат нито нужната медицинската компетенция, нито възможността да им окажат реална помощ.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *