16-годишен е арестуван за момчето, удавено в река Дунав
30.08.2018
Българите плащали най-евтин ток… Дали?!
03.09.2018

Стачка в Гърция блокира български туристи и тираджии

Гръцките моряци, които протестират, за да бъдат уважени исканията им към правителството, за увеличение на заплатите им и промяна на закона за пенсиониране, станаха повод за истински блокаж на туристи, които не могат да напуснат острови в Гърция. Невъзможността, за придвижване идва от това, че кораби и фериботи не са в движение, за едно денонощие, в знак на протест.

Сред туристите има множество българи, които отчаяно се опитват да се приберат, а настоящето неудобство провокира все по-голяма част от нашенците да са категорични, че повече не биха си причинили това. Засегнати са и тираджии, чиято работа е тясно свързана с плавателните съдове.

Стачката, която организираха моряците, създаде множество негативи за гръцкия туризъм, независимо от старанието на местни хотелиери да смекчат ситуацията, обявявайки сериозни намаления на нощувките днес.

От друга страна, тактиката на протестиращите е типично по гръцки – гражданите имат искания, които отстояват твърдо, когато е най-забележимо и ефективно. Единствените негативи, които би следвало да бъдат хвърлени, са именно върху правителството и това е главната цел на синдикатите, които са представили ясно и категорично исканията си за 5%-но увеличение на моряшките заплати и реформи в пенсионното законодателство в полза на работниците.

А, на нас ни остава да се надяваме, че сънародниците ни, които са свидетели на случващото се, ще ни разкажат как го правят в Гърция, че винаги им се получава и ще ни научат как да постигаме исканията си като истински сплотен народ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *