От 2018 година личните карти у нас ще бъдат с чип
23.06.2016
Три нови професии по проект „Домино“
23.06.2016

Стара Загора с повишена активност по програма ОП „Иновации и конкурентоспособност”

На среща за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева отчете, че в област Стара Загора предприятията показват завишен интерес към използването на средства от ЕС.

36 проекта на обща стойност 28 439 734 лв. са вече в изпълнение, като 11 от тях пряко засягат областта.

Проектите са свързани със секторите машиностроене, металообработване, козметична промишленост и производство на хидравлични машини и елементи.

„Надявам се, че и представената днес процедура за подобряване на енергийната ефективност в малки и средни предприятия ще предизвика също така голям интерес сред бизнеса от региона и ще доведе до реализацията на успешни и водещи до резултатност проекти“, отбеляза още Везиева. Процедурата цели постигане на устойчив растеж и повишена конкурентоспособност на икономиката ни чрез интелигентно и ефективно използване на производствени ресурси и енергия. Предвиденият размер на безвъзмездната финансова помощ е 176 024 700 лв., като одобрените проекти ще могат да ползват между 50 хил. и 1,5 млн. лв., а делът на финансиране по процедурата ще варира от 35% до 90% от стойността на проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *