Експлозия в каменовъглена мина: има 13 загинали и 10 ранени
21.12.2018
Руското посолство обиди група протестиращи граждани
27.12.2018

Сръбските митничари спряха на границата подаръците за българските деца в Босилеград

Столична община изпрати 180 коледни подаръка за български деца в културно-информационния център в Босилеград. Сръбските власти обаче спрели микробусът, превозващ коледните изненади, на митницата между двете държави и не му позволили да влезе на територията на западната ни съседка.

Микробусът превозвал коледните пакети от София към Босилеград. Те щели да бъдат подарени на децата по случай предстоящия празник на коледното тържество в културния център в града. Организацията на празненството е съвместна инициатива на Столична община и КИЦ Босилеград.

Директорът на центъра даде изявление за медиите, в което сподели, че сръбските власти не за първи път се опитват да попречат на осъществяването на културни мероприятия, организирани от българска страна. Той дори заяви, че през последните 20 години не си спомня да е имало културно събитие, чиято организация да е протекла безпроблемно.

Според него по този начин Сърбия ясно показва, че не толерира провеждането на културни мероприятия, планирани от българска страна. Той казва, че преди на българо-сръбската граница са били спирани и играчки, книги, дрехи и други пратки, насочени към културно-информационните центрове и българските деца на територията на Сърбия.

Пакетчетата, които днес са щели да зарадват децата в Босилеград, са съдържали лакомства и фигурки на Дядо Коледа. Те обаче не са стигнали до културния център и тържеството се е провело, без децата да получат своите подаръци от добрия старец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *