Марияна Николова е новият вицепремиер на страната
21.11.2018
Фалшиви сайтове обещават изгодни оферти, а всъщност източват банкови сметки
22.11.2018

Собственикът на питбула, нахапал професор в Овча Купел, разказа своята версия

В сутрешния блок на Нова телевизия собственикът на агресивния питбул от Овча Купел излезе с изявление по случая с нападнатия професор Иво Панчев. Според него кучето е било провокирано от пострадалия.

Той го ритал и животното реагирало отбранително. На въпросите защо стопанинът на кучето не се намесил в ситуацията, за да избегне сериозните наранявания на професора, той отговори, че в момента на нападението се е намирал на 50м от своя питомник.

Мъжът каза още, че въпреки закона, който гласи, че кучетата трябва да бъдат разхождани с намордници, неговия питбул, както и кучето на проф. Панов, не носели такива. Той заяви, че всички стопани на кучета, които посещават парка, пускат любимците си без намордници и това не е опасно, тъй като кучетата им са добре възпитани, не са агресивни и не нападат хора или други животни. Стопанинът дори предложи да пусне питбула си без каишка и намордник в детска градина, като се опита да убеди хората, че животното не представлява опасност за никого.

На настойчивите въпроси на журналистите защо не е помогнал на проф. Панов, който е паднал ранен на земята, мъжът не успя да даде адекватно обяснение. Той повтори, че когато питбулът е захапал преводача, той е бил на няколко десетки метра от мястото, но пропусна да уточни какво се е случило, след като се е приближил и е видял окървавения, паднал на земята мъж. Според разказа на потърпевшия, стопанинът е прибрал кучето си и се е отдалечил в неизвестна посока, без да се поинтересува от състоянието му.

Оказва се, че собственикът на питбула, нападнал мъжа, обучава кучета. Той продължава да настоява, че кучето му е добре възпитано и е проявило агресия само защото е било ритано от професора и се е защитавало. Нахапаният мъж обаче казва, че преди да ухапе него животното е атакувало неговия питомец. Тази част от историята стопанинът на питбула пропусна да коментира.

Снимка: Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *