Изграждане на хранителни навици у децата
България заема четвърто място по брой деца с наднормено тегло и затлъстяване
11.10.2018
Принц Хари и Меган Маркъл очакват първия си наследник
15.10.2018

Смъртоносният ураган Майкъл се насочва към Северна и Южна Каролина

Ураганът Майкъл продължава да сее разрушение. След като напълно унищожи сградите и инфраструктурата на крайбрежния регион Панхендъл в щата Флорида, бурята се насочи на североизток и достигна Северна и Южна Каролина, където предизвика опасни наводнения.

Тази сутрин ветровете достигат 80км/ч. Очаква се ураганът да се засили и да усложни обстановката в няколко щата по източното крайбрежие.

Към момента официалните данни сочат, че загиналите са шестима, но властите изразиха притеснения, че броят на жертвите ще продължава да се увеличава, докато търсенето на изчезнали хора и спасителните акции продължават. Досега службите са оказали помощ на 232 души, а спасените са 40.

Ситуацията остава усложнена по местата, където щетите са най-сериозни – най-тежко е пострадало градчето Мексико Бийч във Флорида. Там наводненията оставиха целия град под вода, а днес, когато вече водите се отдръпват, щетите от разрушителната буря стават все по-явни.

Къщите на местните са под вода, конструкцията им е разрушена, колите се носят по наводнените улици. Жителите на града споделят, че въпреки предупрежденията на властите, никой не е очаквал пораженията да са толкова сериозни. Те казват, че се чувстват сякаш цялата история на живота им е заличена.

Специалистите споделят, че силата на урагана Майкъл може да е отражение на промените в климата. През последните няколко години средните температури на планетата стават значително по-високи, което неминуемо води до промени в околната среда. Въпреки че измененията може и да не доведат до по-голям брой бури годишно, повечето проучвания сочат, че докато климатичен дисбаланс съществува, бурите ще стават все по-силни и ще произвеждат все по-голямо количество валежи.

Снимка: CNN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *