Българи зад граница
Оптимистично: Наши студенти в чужбина се завръщат в България
08.11.2016
Хотелски компелск Каталина - Цигов Чарк
Хотелски комплекс „Каталина“ – бисерът сред хотелите в Цигов Чарк
09.11.2016

След десет години климатът тотално ще се различава

Прогнози за времето в следващите години

Тенденцията климатът да се измени драстично вече е започнала, смятат канадски учени, които са публикували своите изследвания в американски бюлетин по метеорология. Само след десет години ще приемаме за нормално зимата да е необичайно топла, а лятото ще ни се струва непоносимо заради високите температури. Може би тези, които мечтаят за вечно лято, считат, че феноменът ще ги удовлетвори, но горещините не обещават добри времена.

Вижте как се прогнозира времето.

Причината, разбира се, се крие в парниковия ефект, което не е положителен развой, но не може да бъде стопиран, а само временно отложен. Ако се вземат нужните мерки, процесът може да бъде изместен към 2040 година. Изглежда е неизбежно и няма как да не се сблъскаме с последиците на човешката дейност, независимо от все по-актуалните стратегии за защита на околната среда. В тях се наливат милиони средства, а климатът продължава да търпи осезаеми промени. Те са свързани и с изригвания на вулкани, пожари, засягане на здравето на населението, липса на хранителни ресурси.

Предполага се, че климатичният фон няма да се трансформира внезапно навсякъде. Сериозно ще бъдат засегнати страни като Австралия, ще се прояви сериозно в крайности и в Антарктика. През 2100 година от жегите ще е поразена почти цялата планета, вещаят специалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *