Интересът към ОПИК от великотърновските фирми се е увеличил значително
17.06.2016
Създават пилотна евро – китайска икономическа зона у нас
17.06.2016

Сигнали за нередности по проекти за подпомагане на деца в неравностойно положение

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на 62 одобрени проекта по процедурата „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка за деца в неравностойно положение”. Проверката е въз основа на сигнал на Национална мрежа за децата.

Целта на министерството е да контролира и насочва публичните средства по най-добрия начин. Всеки лев трябва да отиде по предназначение, но когато става дума за деца в неревностойно положение, усилията ни трябва да бъдат десетки пъти повече, коментира Кунева.

На 3 юни на сайта на МОН бяха качени одобрените 62 проекта по процедурата. За да бъдат сключени договори и да бъдат отпуснати средства, проектите трябва тепърва да минат на допълнителна проверка.На 10 юни обаче, още преди започването на тази допълнителна проверка, в МОН е получен сигнал от Национална мрежа за децата, че три от класираните проекти будят съмнение.

По подадения сигнал започва осемдневна проверка от Звеното за вътрешен одит и инспектората на МОН. Проверката ще обхване цялостната процедура по оценка и ще включи всички 62 кандидати. Ще направя всичко възможно програмата да тръгне добре, да върви добре и да няма никакви съмнения. Няма да се уморя да разглеждам всеки сигнал, каза още Кунева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *