Плажовете на наш курорт замърсени с катран
03.07.2018
Възрастна жена беше подведена от телефонни измамници чрез нов подход
04.07.2018

Сексуален тормоз или извънбрачна връзка доведе до убийството на доцент в Пловдив?

Поредната криминална новина се появи в медиите вчера. Преподавател от Аграрния университет в гр. Пловдив беше намерен убит. Пенсионирания учен е бил намерено вечерта на 02.07 в близост до колата му, като според свидетели той е бил жив, но в безпомощно състояние.

Новината за неговата смърт е обявена минути след пристигането на линейка. Според медиците мъжът е загинал в резултат на побой. По първоначални данни раните, открити по тялото на доц. Стефан Нейков, не са достатъчно сериозни, за да доведат то фатален изход. Това е причината полицията да назначи аутопсия, за да установи конкретната причина за смъртта на 70-годишния преподавател.

Вчера вечерта се появи и заподозрян, който вече е арестуван. Това е съпругът на една от студентките на доц. Нейков. В медиите се разпространяват различни теории за мотива, подтикнал 42-годишният пловдивчанин към убийство. Замесените в делото твърдят, че отношенията между преподавателя и студентката не са били чисто професионални. Едни предполагат извънбрачна връзка между 32-годишната жена и 70-годишния преподавател и обясняват убийството с ревност от страна на задържания, а други настояват, че причината се крие в дългогодишно изнудване и сексуален тормоз над студентката от Аграрния университет.

Втората теория може да бъде потвърдена от студентското досие на въпросната. Тя няколко пъти е прекъсвала висшето си образование, но дори след близо 15 години все още не може да се похвали със завършена университетска степен.

Един от предполагаемите сценарий на убийството включва среща между доц. Стефан Нейков и неговата студентка извън границите на Аграрния университет в гр. Пловдив. Според запознатите тогава се появил съпругът и в яростта си пребил учения с дървена бухалка, като по този начин нанесъл тежки травми, които по-късно довели и до смъртта на доцента. Предполага се, че престъплението е извършено близо до пловдивското село Оризари, но обвиняемият и съпругата му закарали преподавателя до Военна болница в Пловдив със собствения му автомобил и го оставили да бъде намерен от случайни минувачи.

Според други срещата е била между убития и обвиняемия. Замесената „вечна студентка“ активно сътрудничи с прокуратурата. Същото се отнася и за нейния съпруг. Специалистите смятат, че 20г. затвор заплашват арестувания.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.