Сградата на Медицинския университет в София
Декларация от Асоциацията на университетските болници в България в подкрепа на настоящото ръководствот на МУ – София
25.10.2016
Подаръци за Коледа според зодията
Треска за подаръци: Какво да купим за Коледа според зодиите
31.10.2016

Седмица на донорството и трансплантациите в България – 22 – 29 октомври 2016

УМБАЛ „Александровска” ще отбележи Европейската седмица на донорството с водосвет и представяне на пребазираната и обновена Клиника по имунология с Националната банка за стволови клетки, Българският регистър на доброволните донори на хемопоетични стволови клетки и Експертния център по ПИД.

По искане от най-големия регистър в Англия – Антони Нолън е извършена първата у нас донация на стволови клетки от периферна кръв от донор на Българския регистър, предназначени за костномозъчна трансплантация на английски пациент, която предстои да се извърши в трансплантационния център в Оксфорд. Проф. Елисавета Наумова, началник на Клиниката по имунология и национален консултант по клинична имунология, ще представи историята на мъжа, решил да дари стволови клетки, който ще присъства лично, както и етапите, през които е минал за да стане донор.

Пред параклиса на болницата ще бъдат пуснати 70 червени балона в памет на донорите и в знак на благодарност към техните близки.

Мероприятието ще се проведе днес от 12ч., в сградата на Лабораторно-диагностичния блок на УМБАЛ „Александровска“ (първи и втори етаж).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *