Жена от ромски произход уби пътник във влака София- Пловдив
16.11.2018
Шофьор без книжка блъсна полицай в Русе
16.11.2018

Северна Корея изпробва ново високотехнологично оръжие

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на успешните тестове на високотехнологично тактическо оръжие, споделят медиите на източната държава.

Корейската информационна агенция не разкрива допълнителни детайли относно вида на оръжието. Единственото, което споменава, е това, че разработката му е продължила много дълго време.

Това е първата официална информация за тестове на оръжия в Северна Корея от една година насам. През юни севернокорейският лидер се срещна с американския президент Доналд Тръмп и се съгласи да денуклеаризира страната.

Северна Корея не пропусна да отбележи, че по време на срещата през юни страната не е поела никакви официални ангажименти във връзка с обезоръжаването.

От САЩ излязоха с изявление, че въпреки последната информация, те продължават да са уверени, че всички обещания от съдбоносната среща ще бъдат спазени.

Съобщението на севернокорейските медии гласи, че тестването е било успешно, а господин Ким бил изключително доволен от изключителното оръжие, което ще има ключова роля в изграждането на военната защита на страната и значително засилва бойната ѝ мощ.

Означава ли това, че Северна Корея се отказва от уговорката си със САЩ?

Това все още предстои да разберем, но към този момент е ясно, че двете държави ще участват в провеждането на нова среща, имаща за цел да затвърди сътрудничеството помежду им, през следващата година.

Снимка: AFP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *