Стана ясно името на втория заподозрян за атаката с новичок в Солсбъри
09.10.2018
Поредното убийство в България – разстрелът на 18-годишният Гошко от Монтана
10.10.2018

Северин Красимиров – убиец или изкупителна жертва в случая с убийството на Виктория Маринова

Няколко дни след бруталното убийство на разследващата журналистка Виктория Маринова, налице има задържан за извършването на това деяние от изключително жесток характер.

На брифинг по случая, министър Маринов, министър председателят Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров, съобщиха подробности около задържането на предполагаемия убиец. В Германия е задържан 21 годишният Северин Надеждов Красимиров, който напуска България на 7-ми октомври. От Северин са иззети проби, които съвпадат с намерените на местопрестъплението. Според запознати с живота на 21 годишния Северин, той е тренирал бокс, а вечерта преди убийството се е отдал на алкохолни приключения, които допълнително са отключили агресията и сексуалния апетит в него.

Налице има издадена Европейска заповед, както за задържането на Северин Красимиров, така и за разследване. На брифинга, Цацаров заяви: „Задържането на извършителя в никакъв случай не означава, преустановяване на работата по всички възможни версии.“, това дава основание да бъдем сигурни, че единственото име, което можем да чуем, като убиец на Виктория Маринова е Северин Красимиров.

Доколко е истина и дали Северин не се превърна в една изкупителна жертва, спонсорирана от някой, за да поеме вината за чужди деяния, това е загадка, която най-вероятно си замина заедно с Виктория.

Каква е вероятността случилото се да е свързано само с едно момче на 21 години, което, гледайки на снимка можем да разберем, че мечтае за един по-охолен живот, но не и да си изцапа единствените бели панталони с кръв?

Да, можем да предположим, че Вики е имала злата участ да попадне на грешното място и в грешната секунда и то… съвсем случайно. Да, просто дните й са свършили там и това е всичко. Да, ама не! Не и когато съвсем наскоро, Маринова се е заела с разследване на кражби за милиони от Европейски фондове. Не и преди излъчването на първото й предаване. Не и, когато това се случи там, където се очаква да бъде засечена. Истина е, че убийството не изглежда никак професионално, че уликите са повече от крещящи, че се изключва всякаква преднамереност. В този случай, на драгия зрител се вменява крайната случайност на съдбата и спонтанното решение на един млад ром/турчин (етноси, за които повечето от нас, настръхват само при мисълта и изключват всяка друга версия) – колко удобно само… Всички се изредиха да ни отварят очите за това как едно поръчково убийство не би било извършено по този аматьорски начин, с наличие на цял куп доказателства. Не е ли подозрително и тяхното изобилие и не е ли чиста проба блъф? Въпроси много, а отговорите им… за съжаление си отидоха с Виктория.

Екипът на Новините Днес призовава всички свои колеги, да не се навеждат пред страховете си и да не позволяват нещо да повлияе на тяхната обективност и желание да представят истината, каквато е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *