Жители на Бургас се оплакаха от огромни сметки за вода
15.03.2019
Проектът Дигитална Австрия променя изцяло административните услуги в страната
15.03.2019

Сдружение на будни граждани излезе с предложение за стадион „Септември“

Сред болните теми на район Красна поляна е разрухата на легендарния стадион Септември. От дълги години стадионът е заприличал по-скоро на сметище, отколкото на спортно средище, което да дава възможност за развитие в сферата на спорта.

В тази връзка, сдружението с нестопанска цел „Бъдеще за Красна поляна“, представя една идея за достижимо и съвременно решение на този проблем. Възможно ли е една организация от ентусиазирани граждани да търси пътища и да открива начини, които да решат проблем, който расте от години наред, без да бъде взет присърце от никого?!

Сдружението излезе с предложение, което далеч не влиза във фантастичния стереотип на предизборните и политически обещания. То включва реновиране на настоящия стадион и неговото трансформация в модерна и достъпна спортна база, предоставяща възможност на всички желаещи да получат конкурентна спортна подготовка по няколко спортни направления. За целта, предложението предвижда ремонт на стадиона, изграждане на баскетболно и волейболно игрище, база за лека атлетика, аудио озвучаване, безжичен интернет, съблекални, трибуни за зрители, отделни седалки за домакините и гостуващия отбор, отделни места за служебните лица, ВИП ложа, както и изграждане на адаптирани съоръжения и достъп за параолимпийски спортисти.

Според членовете на сдружението, една спортна база от ново поколение, трябва да предлага всички удобства, както на изявяващите се спортисти, така и на публиката. Затова е предвидено осигуряването на мултимедийна техника, която да гарантира излъчването на спортните срещи в реално време.

Спортът е тема, която пряко засяга цялото ни общество и всяка градация в тази насока го засяга пряко. Жителите на района споделят, че от дълги години в тях расте непоносимост към настоящото състояние на стадион „Септември“. „Вместо да изпращаме децата си там и да бъдем спокойни за тяхното развитие, ние изпитваме ужас при мисълта, че могат да отидат в тази част на Красна поляна“ – споделят недоволни жители.

Част от населението в района сподели намеренията си за предприемане на протестни действия, при липса на решение за култовия стадион.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *