Турция съживява туризма по необичаен начин
09.06.2016
В Букурещ пускат безплатен градски транспорт
10.06.2016

Световна верига ще строи хотел в София на мястото на ”Сердика”

Хотел от една най-големите хотелски вериги в света – „Хаят“ ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 г. Строителството ще се осъществява в партньорство с българска компания. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с г-н Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток и г-н Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“, партньор от българска страна.

Хотелът той ще е с 5 звезди, ще разполага със 190 стаи и три ресторанта и ще е предлага 1200 кв. м площ за сватби, приеми, изложби, срещи и конференции. Освен това ще има фитнес и спа център.

„Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, коментира по-рано днес министър Ангелкова пред журналисти. Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни. „Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта Николина Ангелкова.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров. Той подчерта, че е много важно, че вече има самостоятелно Министерство на туризма, което координира работата в сектора и същевременно е налице силната амбиция и ангажираност на мениджмънта на „Хаят“ с този проект. „България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, посочи Такуя Аояма.

Първият хотел Hyatt Regency в България Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *