Замъкът в Равадиново с първо място в конкурса за туристически обект на 2018г.
06.12.2018
Днес стартира инициативата Дни на донорството в София
07.12.2018

САЩ се намесва в конфликта между Русия и Украйна в Черно море

В края на миналия месец напрежението между Русия и Украйна, които се намират в обтегнати отношения още от анексията на Кримския полуостров, ескалира и и се стигна до конфликт между военни кораби в Керченския проток в Черно море. Р

усия обвини Украйна в провокация, а украинците от своя страна заявиха, че плавателните им съдове са се движили според установените споразумения за поделянето на водното пространство. Сблъсъкът доведе до задържането на няколко представители на украинския флот, а Европейският съюз и НАТО призоваха за сдържаност.

Вчера САЩ обяви, че има намерение да се намеси във военния конфликт, като свой военен кораб в Черно море. Корабът трябва да премине през турското водно пространство, което принуди Съединените щати да уведомят Турция за намеренията си.

Българският министър на отбраната съобщи, че от държавата ни не е поискано увеличаване на военноморското присъствие в Черно море.

Според експертите САЩ нямат намерение да отговорят на молбите на украинския президент Порошенко за разполагане на американски войски в Азовско море, а демонстрират сила и решителност пред другата световна сила в момента в лицето на Русия. В същото време те успяват да покажат солидарност към Украйна, без да влизат в пряк военен конфликт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *