Защо милиони българи избират Терминал 2 пред българската реалност?
19.09.2018
Кога майките в България ще се почувстват ценени и закриляни от държавата?!
20.09.2018

САЩ е готова да продължи преговорите със Северна Корея

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза, че е готов да продължи преговорите с Пхенян, целящи денуклеаризацията на Северна Корея „до 2021г.“

Дискусиите между двете страни бяха забавени, но впоследствие двете държави стигнаха до споразумение по-рано тази година.

Тази седмица обаче по време на среща между Северна и Южна Корея Ким Чен-ун се съгласи да закрие една от най-големите си ракетни площадки, а южнокорейският президент Мун Дже-ин изнесе безпрецедентна реч пред десетки хиляди севернокорейци.

Помпео изрази надежди по повод на развитието на преговорите между САЩ и КНДР. Той каза, че на базата на поетия от Ким Чен-ун ангажимент да съдейства в процеса на денуклеаризация, САЩ са готови да започнат преговори веднага.

Държавният секретар покани външния министър на правителството в Корея на среща в Ню Йорк следващата седмица. Според него това ще сложи началото на стремителната денуклеаризация на Северна Корея, която трябва да бъде приключена до януари 2021 година и ще направи възможен трайния мир на Корейския полуостров.

Основната цел на срещата между Северна и Южна Корея беше именно обсъждането на политиката на Ким Чен-ун, свързана с разработването и използването на ядрено оръжие.

Анализаторите предупреждават, че Северна Корея до момента не е предприела никакви реални действия, с които да подкрепи гръмките си заявления. Според американския президент Доналд Тръмп обаче Ким Чен-ун ще докаже, че анализаторите грешат и ще направи правилния избор, като сътрудничи със САЩ за благополучното развитие на ситуацията на Корейския полуостров.

Източник: BBC

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *