Тръмп с обръщение от Овалния кабинет: САЩ е в хуманитарна криза
09.01.2019
Световната банка прогнозира трудни времена за световната икономика
09.01.2019

Ръководителят на АПИ подаде оставка

Хаосът с новата електронна система за плащане на винетни такси продължава.

Шофьорите все още изпитват затруднения, свързани със закупуването на електронни винетки. Миналата седмица беше съобщено, че от 7 януари ще бъде възможно плащането на винетки в много търговски обекти и в системата на Български пощи. В понеделник обаче се оказа, че шофьорите все още не могат да платят винентната си такса в пощенските клонове.

В същото време по много от граничните контролно-пропусквателни пунктове липсват терминали за плащане, а там, където ги има, те функционират единствено на български, което прави използването им невъзможно за всички чуждестранни граждани, влизащи на територията на страната.

Днес беше проведен разговор между премиера Бойко Борисов и председателя на Агенция Пътна инфраструктура. Срещата между Министерството на регионалното развитие, АПИ и министър-председателя била проведена в сградата на Министерски съвет и имала за цел да бъдат обсъдени въвеждането на новата електронна система и проблемите по реализацията на проекта.

След подробно обсъждане премиерът е поискал оставката на шефа на АПИ и той се оттеглил от поста си.
По-рано днес омбудсманът Мая Манолова поиска срокът, през който нередовните шофьори няма да бъдат глобявани, да бъде удължен. В момента гратисният период важи до 15 януари.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *