Обединеното кралство обвинява руските военни за извършените кибератаки
04.10.2018
Българска разследваща журналистка стана жертва на жестоко убийство в град Русе
08.10.2018

Родителите на деца с увреждания за пореден път разочаровани от бездействието на народните представители

Днес се проведе срещата на майките на деца с увреждания с представителите на властта. Гражданите с твърда позиция обаче напуснаха срещата, без да се стигне до каквото и да било решение по проблемите на българските деца в неравностойно положение.

Протестите в защита на правата на българските деца с увреждания бяха обявени за безсрочни и продължават вече месеци, а решение до този момент не е прието.

Докато на заседанията на Народното събрание политически лидери си разменяха обвинения и търсеха политическия контекст в чисто човешките искания на родителите на деца със здравословни проблеми, силните майки станаха символ на единство и постоянство. За съжаление обаче до момента реален резултат от тяхната упоритост няма.

Вчера между лидерите на големите политически партии се разрази сериозен дебат, чийто повод привидно бяха проблемите на хората в неравностойно положение. Всъщност дискусията се превърна в отправяне на обвинения, празни обещания и изпълнени с патос, но лишени от съдържание, призиви, които днес накараха протестиращите сами да пожелаят да напуснат срещата, назначена за обсъждане на техните искания, разочаровани и обидени.

Родителите на български деца с увреждания за пореден път призоваха управляващите вместо да търсят политическа изгода, да обърнат внимание на истинските проблеми, които се отразяват на качеството на живот на децата им и отнемат възможността им да изградят пълноценен живот за себе си и семейства си.

Снимка: Канал 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *