До 10 години затвор при „Кражба на фирми“
07.07.2016
България е на 19-то място по усвояване на еврофондове
08.07.2016

Рекордно потребление на шоколад в световен мащаб

Миналата година светът е изял 70 хил. тона повече како, отколкото е произведено. Глобалното потребление на шоколад се е увеличило до рекордните 7, 1 млн. тона през миналата година и изпреварва значително добива на какао. До 2020 г. тази разлика може да нарасне до 1 млн. тона. Това става ясно от доклада на „Монделийз Интернешънъл” за напредъка през 2015 г.на тема „ Призив за благоденствие”.

„Монделийз Интернешънъл” е най-голямата шоколадова компания, купувач на како в света. Тя работи активно да подсигури устойчив добив на какао. Техния доклад разглежда в детайли множество глобални проблеми,един от които е намаления добив на какао в световен мащаб. Една от водещите програми на компанията- „КакаоЛайф” е насочена именно към този проблем. Целта и е устойчиво развитие на какаовите ферми. Към момента участват близо 80 000 фермери.

Стартирала през 2013 г. компанията „Призив за благоденствие” се концентрира върху четири сфери, жизненоважни за световното благоденствие, и в които „Монделийз Интернешънъл” Може да упражни най-голямо въздействие: устойчивото развитие, здравословните закуски, партньорствата в общностите и безопасността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *