За пробив в битката с рака съобщават американски учени
27.06.2018
Германия изгуби шанса да защити титлата си
28.06.2018

Професия: Пътешественик

Във века на неограничените възможности все повече хора превръщат мечтата си да обиколят света не просто в реалност, а в източник на доходи. Попадали ли сте някога на блог за пътувания? Знаете ли, че докато опознавате света през чужди преживявания, давате възможност на някого да посети някои от най-красивите места на нашата планета. Четейки описанията на улиците, на хората и заведенията, виждате далечна и непозната култура през погледа на професионалния мечтател.

Неговата професия отсъства от речниците, но вярвате или не, тя му носи реален приход и му позволява да продължава да събира впечатления и да разширява аудиторията си. Можете да го откриете в интернет, разбира се. Не че не съществуват книги, изпълнени с интересни пътеписи, но най-чистата форма на професията е блогърството. Човекът с идея разказва с цел да накара събеседника си да съпреживее. Читателят открива в прочетеното нещо истинско, което го кара да се върне. Съвременен вариант на симбиоза.

На всички ни се иска ние да гледаме и да разказваме, но, за да бъдем честни, трябва да признаем, че повечето от нас не биха се чувствали комфортно в ролята на пътешественика. Той не пътува с чартърен полет и не спи в луксозни хотели.  Неговата основна цел е да преживее дестинацията в цялата й прелест и с всичките й недостатъци. Вече сигурно Ви е станало ясно, че понятията турист и пътешественик имат различно значение. Пътешествениците се раждат такива. Те не просто обичат да пътуват, те са готови да платят всяка цена и да поемат истински рискове само за да намерят възможност.

Ако смятате, че сте подходящ кандидат можете да намерите достатъчно материали, които да Ви помогнат да разберете как да започнете. Трябват Ви цел, съдържание, аудитория и страст. Но нито едно от тях не може да Ви гарантира успех.

Възможният неуспех обаче не бива да Ви отчайва. Шансът мечтата да се превърне в реалност е винаги малък, но какво значение има, когато е толкова ценен? Професията на пътешественика е една от най-редките в света, но носи огромно удовлетворение. Да, тя не е за всеки, но можете да сте сигурни, че опитът си заслужава.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *